Το….φύλο του παιδιού

mother-child.jpg

΄Οταν ήμουν μικρή, θυμάμαι τις γυναικοπαρέες που μαζεύονταν τα απογεύματα συνήθως και αν  έβλεπαν κάποια εγκυμονούσα, άκουγα τη χαρακτηριστική φράση:

«Της καλομααααάνας το παιδί το πρώτο να ‘ν κορίτσι»

Πέρασαν χρόνια για να καταλάβω (από μόνη μου – έξυπνο παιδί έ;), πως απλώς συνήθιζαν να το λένε, για να χαϊδεύουν αυτιά.

Αρρώστια μεγάλη με τα αγόρια και πολύ εγωϊστικό, ντε και καλά, να επιμένουν στο …κοπέλι για να πάρει το όνομα του αφέντη παππού.

Βλέπεις, τότε δεν υπήρχαν τα υπερηχογραφήματα, που από τις πρώτες εβδομέδες της κύησης ξέρεις και το φύλο του παιδιού, που πρόκειται να δει το φως του μάταιου τούτου κόσμου ή ακόμη και να επιλέξεις το φύλο του πριν την κυοφορία.

Δεν ξέρω πώς θα διαιωνιζόταν το ανθρώπινο γένος, αν γεννιούνταν μόνο ‘σερνικά….

Τώρα κάνω και μια τρελή σκέψη. Λες;…………

Advertisements

5 responses to “Το….φύλο του παιδιού

  1. Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι γυναίκες υπερισχύουμε σε αριθμό στον πλανήτη ! Σε χώρες της Άπω Ανατολής χρησιμοποιούν τη σύχρονη τεχνολογία για να στέλνουν …..στο κάλαθο των αχρήστων τα θηλυκά έμβρυα , χωρίς μάλιστα την συγκατάθεση της μητέρας. Γι’αυτά τα πράγματα αποφασίζει η μάνα του γαμπρού! Μάλιστα είναι τόσο διαδεδομένη η πρακτική που έχουν έλλειψη από νύφες και εισάγουν από άλλες περιοχές!Πόσα έχει ακόμη να τραβήξει η γυνή σ’ αυτό τον….οπισθοδρομικό πλανήτη!

  2. Δε χρειαζεται να το γνωριζουμε. και δεν πρέπει. Αυτό είναι και το μυστήριο στην όλη υπόθεση. Φτάνει που τα φερνουμε χωρίς να τα ρωτάμε θα απολογούνται και γι’ αυτό;
    Μικρή μου, σ’ ευχαριστώ για την ενημέρωση. Μου αρέσει. Θέλω να μαθαίνω.

  3. Να σου ζήσουν γλυκειά μου. Να τα καμαρώνεις. Να σου πώ για το δικοό μου ..πριγκηπάτο; 3 οι πρίγκηπες, 2 οι πριγκήπισσες. Ούτε κι΄ εγώ ζήτησα ποτέ να το μάθω, αλλά δεν υπήρχε (όπως καταλαβαινεις) και κανένας λόγος. Ο ερχομός καθενός ξεχωριστά ήταν για μας ΑΝΑΣΤΑΣΗ! και η κάθε μέρα ΓΙΟΡΤΗ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s